Regnig dag...

I veckan fick vi besök av några kära vänner till familjen från Kalifornien. Har spenderat mycket tid på stranden eftersom vädret varit så härligt, men imorse när vi alla steg upp öste regnet ner och de blixtrade och åskade en del. Så då blev det lite inomhus aktiviteter istället:
 
Bakar och dekorerar "Sugar cookies"
 
 
 
 
 
Maverick chillar lite
 
Cupcakes!!
 
 
Dagens mästerverk!

Dags för lite uppdatering...

Har verkligen varit fullt ös här den senaste veckan! I lördags var jag för första gången ensam hemma med alla tre barnen. Var lite nervös innan för hur det skulle gå, man vet ju aldrig om de får ett ryck och ska testa ens gränser när föräldrarna inte ser...!! Men det gick hur bra som helst! De skötte sig kanon så det blev en lyckad kväll! Det bästa av allt var när lille Maverick låg i mitt knä och skulle sova. Åhh han är ju så söt!!! Finns nog inget gulligare och mysigare än en liten unge som somnar i ens famn!!! I den stunden älskar man verkligen att vara au pair!!
 
Förra veckan kom 3 andra au pairer från North Carolina hit till Surf City för att hälsa på, så vi stack ut till en restaurang här i närheten och käkade lite god mat. Mycket trevligt och kul att träffa lite kompisar i sin egen ålder. Avslutade kvällen med en STOR glass!! Beställde en liten men allting här är typ mega supersize!!
 
I söndags var det dags för det första au pair-mötet för min del. Såg verkligen fram emot att träffa alla de andra au pairerna här! Har mailat lite fram och tillbaka med en del av dem och träffade 3 av tjejerna i veckan så det kändes skönt i alla fall, men var ändå lite nervös. Vi träffades först hos vår Area Director och snackade lite innan vi stack vidare för att spela bowling. Vi spelade en runda innan vi stack hem till vår Area Director igen för att käka. Det blev lite stressigt innan jag skulle iväg så hann typ inte äta något innan. Så med endast frukost och en lunch bestående av två luft-mackor i magen var jag lite lagom hungrig när vi kom tillbaka. Men efter inbakade pizzaslicear, grillad hamburgare, potatismos, frukt och grönsaker och brownie med en super-duper-mega-god bananpudding till efterrätt så var problemet löst! Resten av kvällen satt vi mest och chillade lite framför OS och snackade om allt möjligt. En supertrevlig kväll med massor av trevligt folk där man verkligen kände sig välkommen!
 
Denna veckan har äldsta dottern Nya varit på Beach camp på Wrightsville Beach som ligger ca 50 min från Surf City. Så det har blivit mycket bilkörande fram och tillbaka. Men det har bara varit positivt tycker jag eftersom jag både blivit bekväm med bilkörandet här och även lärt mig hitta runt lite. Så det känns skönt!
 
100 % inlevelse!!
 
Isa hittade ett par snygga solbrillor
 
Trevligt besök av några andra au pairer i området
 
Bowling på månadens au pair-möte
 
Oväder på ingång
 
Powernap i Linneas knä
 
Nyvaken 
 
Månsken över havet

Maverick :)

 
 
Peekaboo!!
 
En pizza till här, tack!!

Födelsedagsfest hos mormor

Är det fest så är det!
 
Lite svenska chokladbollar är aldrig fel!
 
En glad mormor 
 
Mormor blev en sjöjungfru
 
 
Hipp hipp hurra!!
 
Maverick, Linnea, Isa och Nya

Maverick badar

 
 

17 Juli 2012

Spelade Fold-man med Nya
 
 
Nya gör tatuering på sin kusin Noah
 
Tadaaaa!!!
 
Isa surfar med Barbie
 
Åkte till ett sköldpadds-sjukhus
 
 
 
Gott med lite mat
 
Läggdags
 

Carolina Beach

 
 

14 Juli 2012

Presentöppning
 
 
 
 
 
 
Spenderade resten av dagen vid havet!
 
 
 
 
 
 
Hur ska jag ta mig här ifrån...?!

Första dagen i Surf City

Då var man på plats hos värdfamiljen och jag måste säga att det känns bra! :)
När jag kom till USA fick jag tyvärr reda på att resan till Florida och Disney world blivit inställd! Lite tråkigt eftersom jag sett fram emot att åka dit. Men kommer säkert åka dit någon annan gång under året. Så istället hade min värdfamilj hittat på något annat kul som jag skulle få testa på min första dag här. Jag skulle nämligen få testa på att surfa!! "Bor man i Surf City och så nära havet måste man kunna surfa!" Var en aning nervös när jag gick ut i vattnet och sjukt svårt var det!! Men efteråt var det rätt kul att ha provat på det och jag skulle väldigt gärna vilja lära mig!
 
 
 
 

Mot Surf City!!

Sista dagen på förberedelsekursen!
Hade världens roligaste diskussion om hur mötet med värdfamiljen kommer att bli! En del värdmammor är helt överexalterade över att möta sin Au Pair medan andra knappt har tid att säga hej. Pratade även om mötet med värdpappan där det många gånger uppstår en jobbig stämning eftersom man inte vet om man ska kramas eller hälsa i hand, så istället blir det något mittemellan. Alla var vi lika nervösa samtidigt som man längtade efter att få träffa dem. 
 
Vi käkade lunch och sen bar det av mot flygplatsen. Från början var vi ett ganska stort gäng som hade följe, men allt eftersom tiden gick splitades vi upp och till sist gick man där själv och letade efter sin gate.
Efter byte av flyg i Charlotte var jag äntligen framme på flygplatsen i Wilmington där min värdfamilj skulle hämta upp mig. Var lite nervös för att jag inte skulle hitta dem, men det behövde jag verkligen inte vara. När jag kom ut genom dörrarna såg jag ett stort vitt lakan där det stod "Welcome Linnea". Blev sååå glad när jag såg det!! Fick även en stor bukett blommor. Så fint av dem! Stannade på vägen hem och käkade frozen yogurt! 
 
 
Trevliga tjejer från Colombia och Mexiko
 
Ett varmt välkomnande av min värdfamilj
 
Hemma!!
 
Mina blommor
 
 
 

Förberedelsekurs dag 2

Idag hade vi en "All around the world-temadag" då alla skulle ha på sig typiska kläder från sitt land eller kläder med färgerna från landets flagga.
Vi började dagen med hjärt- och lungräddning, första hjälpen och vad man gör om barn sätter i halsen. Därefter var det mat då vi blev serverade maträtter från olika länder och på eftermiddagen fortsatte vi att prata om barns utvecklingsstadier i de olika grupperna.
På kvällen stack jag och Elin in till ett stort köpcentrum i New Jersey. Testade bland annat frozen yogurt för första gången vilket är något av det godaste jag har ätit!!!
 
 
 
Hjärt- och lungräddning
 
 
Frozen yogurt med tillbehör

Förberedelsekurs dag 1

Hela förberedelsekursen går i princip ut på att lära känna andra au pairer som kommer att vara i USA samtidigt som en själv och självklart att försöka förbereda alla au pairerna så mycket som möjligt inför det kommande året genom olika övningar och diskussioner. På förberedelsekursen var vi 128 au pairer varav 127 tjejer och 1 kille, så uppdelningen mellan killar och tjejer var ganska ojämn, men det funkade bra ändå!
 
Eftersom man gärna sätter sig sidan om de som kommer från samma land som en själv så började vi med att byta platser och därefter berätta lite om oss själva. Vi diskuterade vad för typ av frågor man kan ställa till sin värdfamilj och sin Area Director, hur man ska agera i olika situationer och hur man bäst löser problem som kan uppstå. På eftermiddagen delade vi upp oss i grupper efter hur gamla barnen är som vi ska ta hand om och pratade om barns olika utvecklingsstadier och olika aktiviteter man kan göra med barnen.
 
På kvällen bar det av till New York City!! Riktigt häftigt!!!
 
 
Alla behöver lite massage när man suttit still länge!
 
Elin utanför hotellet i New Jersey
 
På väg mot New York City
 
NYC
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Då bär det av till USA!!

Då var det dags! Kan verkligen inte fatta att jag åker till USA idag och ska stanna där i ett helt år! Galet!! Men samtidigt känns det väldigt bra! Min värdfamilj verkar vara perfekt för mig och stället jag ska bo på kan jag absolut inte klaga på!! Så är säker på att detta året kommer bli hur bra som helst!!
Mötte upp Elin på flygplatsen i Köpenhamn och en annan tjej som också ska åka som Au Pair till USA. Hela resan gick jättebra men måste säga att det verkligen kändes konstigt när man flög in över New York och såg alla husen.  Sjukt coolt, men kan fortfarande inte fatta att jag är i USA!! Kommer nog ta ett tag innan jag gör det!
Väl framme blev vi upphämtade av Au Pair Care som körde oss till hotellt i New Jersey där vi ska ha en förberedelsekurs i tre dagar tillsammans med massor av andra Au Pairer från hela världen. Vi fick lite information om de kommande tre dagarna sen var det sova som gällde!!
 
Avsked på flygplatsen
 
Taggade!!! 
 
En fantastisk utsikt hela vägen till London...!!
 
En glad Elin på flygplatsen i London
 
Halvvägs! :)
 
Snart framme!!
 
New York
 
Framme!!
 
Hilton i New Jersey

RSS 2.0