Weekend class i Charleston, SC

Då var det dags för lite plugg! En del i au pair-programmet är att man ska läsa 60 timmar på collage vilket är ca två kurser. Det finns massa olika typer av kurser man kan välja där man både kan välja att åka till ett collage och plugga varje vecka eller kan man välja att åka iväg till ett ställe i USA över en helg och lära sig om olika saker. Eftersom jag älskar att resa och se nya platser valde att åka till Charleston i South Carolina och lära mig om Charlestons historia som min första kurs. Charleston är mest känt för att vara en av de mest hemsökta platser i hela USA och även för att det är en väldigt fin stad. Läste på Aftonbladets hemsida precis innan jag skulle dit att Charleston nyligen blivit utsett till världens bästa stad av någon resetidning. Lite coolt! Så på fredagsmorgon bar det av mot Charleston tillsammans med Britta, en annan svensk au pair som bor hyfsat nära mig. Bilresan tog ca 5 timmar men vi hade laddat upp med Annas pepparkakor och lie svensk musik och lite annat smått och gott så det gick ganska snabbt ändå. Väl framme i Charleston checkade vi in på ett hostel som vi bokat. Där träffade vi även några andra au pairer som skulle på samma weekend class som oss. Senare på eftermiddagen var det dags för första delen på kursen som mest bestod av att lära känna varandra genom att berätta om sig själv och landet man kommer ifrån, diskutera några texter om Charleston som vi skulle ha läst innan och lite info om kursen. Därefter stack vi iväg till någon mysig restaurang och åt middag. Sen var det dags för min favoritdel, spökrunda!! Vi mötte upp vår guide i Waterfront Park som sedan tog med oss till de mest hemsöka platser i Charleston och berättade om alla konstiga saker som hänt där. Sjukt intressant tyckte jag!! På kvällen blev det mest lite chill på rummet.
 
Nästa dag möttes vi upp kl. 13.00 då vi egentligen skulle haft skattjakt i downtown Charleston, men på grund av det dåliga vädret så blev det en guidad tur i en gammal fängelsehåla istället. Efter en bit mat möttes vi upp igen för ännu en guidad tur men denna gång i downtown Charleston. Jag är egentligen inte så jätteintresserad av historia, men detta var faktiskt ganska intressant och framförallt väldigt fint att gå runt och titta på alla gamla hus och byggnader och vår guide var jättebra! Innan kvällens spökrunda blev det lite shopping och god mat men några  av de andra au pair-tjejerna. Även denna spökrundan var riktigt bra och intressant! På kvällen stack vi ut till lite olika ställen i Charleston och kollade lite. Eftersom det var helgen före Halloween mötte vi många utklädda personer. Sjukt kul att se allas olika dräkter och kläder. Vissa personer har verkligen lagt ner hela sin själ i att skapa den bästa halloweendräkten ser det ut som!
 
Sista dagen blev ganska kort på grund av Stormen Sandy som skulle dra in över landet. Jag och Britta hade en ganska lång resa hem och visste inte hur blåsigt det var. Men en liten skattjakt på Charlestons marknad hann vi med iaf så det var tur! Helgen har varit mycket trevlig och intressant och jag kan verkligen rekommendera att gå en weekend class eftersom man får både resa och se ett nytt ställe som man får lära sig mycket om och även träffa massa andra au pairer. Vädret kunde varit lite bättre men annars var helgen kanon!! :) 
 
På väg mot Charleston
 
 
 
Hostel/vandrarhemmet vi bodde på
 
 
Rainbow Row
 
The Pineapple fountain
 
Dags för spökrunda
 
Guidad tur i en fängelsehåla
 
 
Föreläsning av en pirat
 
Guidad tur i Downtown Charleston
 
Lite regningt...
 
 
 
 
 
 
Någon har stått på balkongen lite för länge...!!!
 
Kvällens middag
 
Spökrunda nr.2
 
 
 
Skattjakt på marknaden i Charleston
 
 
Handgjord "roslampa" av något slags palmblad
 
"Ghost shop"
 
 
 
 
 
Delfiner...
 
...och pelikaner
 
 
Avslutade helgen med en megagod glass :)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0