Memorial Weekend

Memorial weekend vilket betyder…SOMMAR!! Och då är det stranden som gäller!!! :D
 
 
 
Vem har slängt sand på min handduk???
 
Redo för stranden! Skål!
 
Sandslottsbygge på gång
 
 
 
Trevligt besök av Melina och Maike :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boogie boarding
 
 
 
 
Gott med glass efter en varm och solig dag på stranden :)
 
Sightseeing in Surf City
 
 
Surf City Pier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen blev det en mysig promenad längs stranden i månskenet
 
 
 
Au pair-träff i Morehead City
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maj

Ögonblick i vardagen
 
 
Pizza eller grönsaker?? Valet verkar inte ha varit så svårt!
 
 
Arga leken...
 
Njuter av vädret på lekplatsen
 
 
 
Många små krabbor
 
 
Hittade en häftig fjäril
 
Lyx-frukost
 
Grillkväll
 
Kom fram till att jag kastar bättre än jag siktar...Tur att nån är smidig nog att klättra upp på taket och hämta ner bollen.
 
Jobbar på brännan
 
Kan inte låta regnet förstöra en grillkväll...in med grillen!!
 
Beach days
 
 
 
 
 
 
 
 
Au pair-möte - Baseballmatch i Durham
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Surf City
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New Orleans - Dag 1

I början av maj åkte jag med min värdfamilj till New Orleans några dagar. Tog flyget dit på eftermiddagen och när vi kom fram stod där en vit limousine och väntade på oss som min värdmamma fixat. Nice!! Åkte till hotellet och lastade av väskorna för att sedan äta middag på en av de mysiga restaurangerna i stan. Hittade ett jättetrevligt ställe med livemusik och allt. Och måste även tillägga att maten var fantastiskt god! Bra start på helgen! :)
 
På flyget till New Orleans
 
 
Åkte limousine från flyplatsen till hotellet
 
Gott om plats för benen :)
 

New Orleans - Dag 2

På lördagen började vi dagen med en runda i downtown New Orleans som är en otroligt mysig stad med alla gamla hus och byggnader. Gick bla till Jackson Square där de har mycket gatuunderhållning att titta på, en sväng i the French Quarter för en titt på alla fina hus och där efter stack vi till Cafe du Monde för att smaka vår första beignets som är en slags friterad degklump med massor av florsocker. Väldigt gott! Nya har tjatat efter beignets ända sen vi kom till New Orleans!! Så nu var hon helt överlycklig när hon äntligen fick smaka. 
När det var dags för lunch stack vi till the French Market där de serverar allt möjligt. Så passade på att testa friterad alligator. 
Efter lunchen tog vi bussen ut till träskmarken lite utanför stan för att åka på alligatorsafari. Det var verkligen roligt och spännande! Alligatorerna simmade ända fram till båten och hoppade upp efter korvar som vi matade dem med. Fick även se vildsvin som kom springande ut ur träsket och fram till båten för att få en bit mat. Häftigt! 
Efter alligatorturen var det Isas tur att få sin dröm uppfylld, att få träffa Prinsessan Tiana från Prinsessan och grodan som utspelar sig i New Orleans. Under hela resan har hon frågat efter Tiana så för att inte göra henne besviken frågade vi en tjej i en affär om inte hon kunde låtsas vara Prinsessan Tiana och det ställde hon gärna upp på. Isa blev väldigt blyg men samtidigt såg man hur glad hon blev över att få träffa Tiana.
Tillbaka i stan bestämde vi oss för att åka på en liten rundtur i stan med häst och vagn och som avslutning på dagen blev det lite mer "New Orleanskisk" mat och beignets på Café Beignet. :)
 
Jackson Square
 
 
 
Här tillverkas beignets på löpande band
 
En lycklig Nya
 
 
 
 
 
 
 
 
Friterade alligatorbitar till lunch
 
 
 
Dags för alligator-safari
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Någon som är sugen på korv??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gatushow
 
Rundtur med häst och vagn i stan
 
 
 
Café beignet
 
 
 
 
 

New Orleans - Dag 3

Efter en god frukost åkte vi ut för att titta på en storkyrkogård där en berömd "Voodo-drottning" från New Orleans ligger begravd. Därefter åkte vi spårvagn och gick en runda och kollade på alla fina hus. På kvällen blev det en tur runt i downtown igen och barnen fick hoppa bungy-studsmatta som genast blev dagens höjdpunkt. Kvällen avslutades på Margaritaville med god mat och efterrätt. 
 
Kyrkogården vi besökte
 
 
 
Dags att välja ut en Mardi Gras-mask
 
Snyggt va?! :)
 
Tog en tur med spårvagnen
 
 
 
 
 
 
 
Dance everybody!! 
 
 
Bungy-studdsmatta
 
 
 
Maverick tycker det är roligare att kolla på vattnet

new Orleans - Dag 4

Idag bar det av till Mardi Gras World som är ett ställe där de både tillverkar och förvarar alla stora floats och vagnar som används under festivalen. Gick på en guidad tur där vi fick se alla figurerna, vagnarna och hur de tillverkas steg för steg. Ganska coolt! Fick även testa typiska Mardi Gras-kläder som de har under festivalen.
På eftermiddagen stack jag och Nya ner till poolen en sväng för ett dopp medan Isa och Maverick tog en powernap. På kvällen blev det mer bungy-studsmatta och en mysig promenad längs Mississippifloden.
 
Mardi Gras-World
 
 
Tillverkning av figurerna
 
 
 
 
 
 
 
 
Dags att hoppa lite mer bungy-studdsmatta
 
 
 
 
Ett dopp i poolen
 
 
 
Kvällspromenad längs Mississippifloden
 
 
 

New Orleans - Dag 5

Idag hade jag barnen själv eftersom min värdmamma skulle jobba. Egentligen därför vi åkte hit, men passade även på att ta det som en liten familjesemester. Så medan min värdmamma jobbade tog jag med barnen till ett museum för barn där det fanns massa roliga saker att utforska och leka med. Tror favoriten var en mini-affär där de själva fick gå in och handla och slå in sina varor.
När min värdmamma slutat jobba gjorde vi oss i ordning för att gå ut och äta god mat vår sista kväll i New Orleans. Älskar verkligen maten här! 
Blev en snabbis ner till poolen med Nya innan det var dags att sova för att sedan flyga hem imorgon. Har varit några riktigt härliga och mysiga dagar här i New Orleans! Kan verkligen rekommendera att åka hit! 
 
Barnens museum
 
 
 
 
Blåsa bubblor
 
 
 
 
 
God trerätters middag som avslutning på semestern
 
Ett sista dopp i poolen innan hemresa
 
 
 

RSS 2.0