New Orleans - Dag 2

På lördagen började vi dagen med en runda i downtown New Orleans som är en otroligt mysig stad med alla gamla hus och byggnader. Gick bla till Jackson Square där de har mycket gatuunderhållning att titta på, en sväng i the French Quarter för en titt på alla fina hus och där efter stack vi till Cafe du Monde för att smaka vår första beignets som är en slags friterad degklump med massor av florsocker. Väldigt gott! Nya har tjatat efter beignets ända sen vi kom till New Orleans!! Så nu var hon helt överlycklig när hon äntligen fick smaka. 
När det var dags för lunch stack vi till the French Market där de serverar allt möjligt. Så passade på att testa friterad alligator. 
Efter lunchen tog vi bussen ut till träskmarken lite utanför stan för att åka på alligatorsafari. Det var verkligen roligt och spännande! Alligatorerna simmade ända fram till båten och hoppade upp efter korvar som vi matade dem med. Fick även se vildsvin som kom springande ut ur träsket och fram till båten för att få en bit mat. Häftigt! 
Efter alligatorturen var det Isas tur att få sin dröm uppfylld, att få träffa Prinsessan Tiana från Prinsessan och grodan som utspelar sig i New Orleans. Under hela resan har hon frågat efter Tiana så för att inte göra henne besviken frågade vi en tjej i en affär om inte hon kunde låtsas vara Prinsessan Tiana och det ställde hon gärna upp på. Isa blev väldigt blyg men samtidigt såg man hur glad hon blev över att få träffa Tiana.
Tillbaka i stan bestämde vi oss för att åka på en liten rundtur i stan med häst och vagn och som avslutning på dagen blev det lite mer "New Orleanskisk" mat och beignets på Café Beignet. :)
 
Jackson Square
 
 
 
Här tillverkas beignets på löpande band
 
En lycklig Nya
 
 
 
 
 
 
 
 
Friterade alligatorbitar till lunch
 
 
 
Dags för alligator-safari
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Någon som är sugen på korv??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gatushow
 
Rundtur med häst och vagn i stan
 
 
 
Café beignet
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0